Σαμοθράκη & περιοχές

Πληροφορίες για την Σαμοθράκη

Η Σαμοθράκη με τα μαγευτικά τοπία, τα άγριας ομορφιάς δάση, την πλούσια βλάστηση, τα ρυάκια και τους παραδεισένιους καταρράκτες είναι ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης.

Είναι το μοναδικό νησί της Θράκης, ανήκει στο Νομό Έβρου και βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο, μεταξύ Θράκης και Λήμνου. Απέχει περίπου 22 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη και η πρόσβαση σε αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πλοίο από την Αλεξανδρούπολη.

Το νησί των Μεγάλων Θεών, όπου η άγρια ομορφιά του βουνού συνυπάρχει αρμονικά με την καταγάλανη θάλασσα, έγινε ευρέως γνωστό σε όλο τον κόσμο λόγω του αγάλματος της φτερωτής Νίκης που εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Κατά την επίσκεψή σας στο ιδιαίτερο αυτό νησί, εκτός από την πλούσια φύση, την πεντακάθαρη θάλασσα και την επίσκεψή σας στους μεγάλης σημασίας αρχαιολογικούς χώρους, μην παραλείψετε να γευτείτε το φρέσκο ψάρι, το ντόπιο πεντανόστιμο κατσικάκι, τη μυζήθρα και το ξεροτύρι που παράγονται στα μικρά τυροκομεία του νησιού αλλά και τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού από αγριόσυκο, κυδώνι, βερίκοκο αλλά κυρίως από πραούστι (είδος άγριου δαμάσκηνου) που είναι το τοπικό φρούτο της Σαμοθράκης .

Περιοχές

Η πρώτη επαφή του επισκέπτη με το νησί είναι το λιμάνι της Καμαριώτισσας. Σε απόσταση 6 χλμ. βορειότερα βρίσκεται ο πιο όμορφος οικισμός και πρωτεύουσα του νησιού, η Χώρα. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, χτισμένος αμφιθεατρικά με πανέμορφα καλντερίμια, γραφικά δρομάκια και πλακόστρωτες πλατείες.

Βόρεια της Χώρας βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Παλαιόπολης, όπου σώζονται τα ερείπια της Αρχαίας Πόλης και του Ιερού των Μεγάλων Θεών. Από τις πιο τουριστικές και γνωστές περιοχές λόγω των ιαματικών πηγών, είναι τα Θέρμα, ένας επίγειος παράδεισος μέσα σε μια καταπράσινη περιοχή. Εδώ βρίσκεται και το Δημοτικό Υδροθεραπευτήριο του νησιού, όπου μπορείτε να ωφεληθείτε από τις θερμές θειούχες ιαματικές πηγές.

Από την άλλη πλευρά σε ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Σαμοθράκης, τον Προφήτη Ηλία, μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα από το ομώνυμο ξωκλήσι αλλά και να γευτείτε τις τοπικές λιχουδιές στα ταβερνάκια της περιοχής.

Στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και κατευθυνόμενοι προς τα Θέρμα σε μια καταπράσινη περιοχή με πλατάνια, βελανιδιές, κερασιές και καστανιές είναι οι οικισμοί Άνω και Κάτω Καρυώτες. Ενώ σε απόσταση 5 χλμ. νοτιοδυτικά από τη «Χώρα» βρίσκονται τα «Αλώνια», ένας μικρός αγροτικός οικισμός που είναι γνωστός για το Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου.

  • Σαμοθράκη και αξιοθέατα
    Athina Apartments Samothrace Ενημερωθείτε για τους αρχαιολογικούς χώρους, τις φυσικές ομορφιές, τις παραλίες, τους καταρράκτες και της μοναδικής ομορφιάς βάθρες, που μπορείτε να επισκεφτείτε στο νησί της Σαμοθράκης...
  • Online κρατήσεις