Παραλίες & αξιοθέατα

Αξιοθέατα στην Σαμοθράκη

Στην Παλιάπολη περίπου 7 χλμ. από την Καμαριώτισσα βρίσκεται το Ιερό των Μεγάλων Θεών όπου στο παρελθόν τελούνταν τα φημισμένα Καβείρια Μυστήρια. Παραπλήσια στεγάζετε και το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο φυλάσσονται ευρήματα ανασκαφών, καθώς και ομοίωμα του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης.

Στη Χώρα μπορείτε να επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο Σαμοθράκης που πρωτολειτούργησε το 1985 και ανακαινίστηκε το 1999. Στο χώρο του μουσείου εκτίθενται διάφορα αντικείμενα που συνθέτουν την πολιτιστική κληρονομιά της Σαμοθράκης.

Δυτικά από την Καμαριώτισσα βρίσκεται η λιμνοθάλασσα του Αγίου Ανδρέα που αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο και φιλοξενεί πολλά είδη αποδημητικών πουλιών. Χαρακτηριστικό της Σαμοθράκης αποτελούν τα μοναστήρια, οι εκκλησίες και τα πολυάριθμα ξωκλήσια της. Ένα από τα μεγαλύτερα κτήρια της Χώρας αποτελεί ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, που χρονολογείται από το 1875. Στο χωριό Αλώνια θα συναντήσετε την Μονή Αγίου Αθανασίου Σαμοθράκης που είναι και Μετόχι της Μονής Ιβήρων του Αγίου 'Ορους. Ενώ πηγαίνοντας για την παραλία της Παχιάς Άμμου θα συναντήσετε την Παναγία την Κρημνιώτισσα που δεσπόζει σε βράχο ύψους 600 μέτρων από όπου μπορείτε να απολαύσετε την μαγευτική θέα.

Φυσικές ομορφιές

Τα τοπία που συναντάμε στη βόρεια και στη νότια πλευρά της Σαμοθράκης είναι γεμάτα αντιθέσεις. Στη βόρεια πλευρά κυριαρχούν οι καταπράσινες πλαγιές, τα δάση με τις βελανιδιές, τα πλατάνια και τα εντυπωσιακά ρέματα με τους καταρράκτες, ενώ στη νότια πλευρά οι ελαιώνες, οι αραιοί θαμνότοποι και οι γυμνές πλαγιές του βουνού. Χαρακτηριστικό της Σαμοθράκης είναι τα εκατοντάδες μικρά ρυάκια και ποταμάκια που ξεκινούν από το όρος Σάος και κυλούν ορμητικά προς τη θάλασσα.

Στον οικισμό Θέρμα, περίπου 8 χλμ. από την Καμαριώτισσα, και σε μικρή απόσταση από την παραλία θα βρείτε κρυμμένες στο δάσος τις ονομαστές "βάθρες". Βάθρα ονομάζεται κάθε μικρή λιμνούλα που σχηματίζει το ποτάμι και μοιάζει με μικρή πισίνα. Εκεί οι τολμηροί μπορείτε να βουτήξετε στα κρύα αλλά αναζωογονητικά νερά τους. Από τις πιο γνωστές βάθρες είναι η Γριά Βάθρα και η βάθρα του Φονιά που στη μια της άκρη φιλοξενεί τον πανύψηλο ομώνυμο καταρράκτη. Επίσης, λίγο έξω από τα Θέρμα αρχίζει και το μονοπάτι που οδηγεί μετά από 3,5 με 4 ώρες στη κορυφή του όρους Σάος. Τέλος μην παραλείψετε να κάνετε το γύρο του νησιού με ένα από τα εκδρομικά πλοιάρια. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος για να θαυμάσετε τον εντυπωσιακό καταρράκτη Κρεμαστό που καταλήγει στη θάλασσα αλλά και να κάνετε μπάνιο στην πανέμορφη παραλία του Βάτου.

Παραλίες

Είναι αλήθεια ότι η Σαμοθράκη δεν φημίζεται για τις παραλίες της όσο για τις βάθρες της, αλλά τα πεντακάθαρα νερά της θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω. Μια από τις πιο γνωστές οργανωμένες παραλίες της Σαμοθράκης και οδικώς προσβάσιμη (περίπου 17χλμ από την Καμαριώτισσα) είναι η Παχιά Άμμος, με χρυσαφένια άμμο και καταγάλανα νερά. Στα ανατολικά του νησιού και σχεδόν στο αντίθετο άκρο θα συναντήσετε τους Κήπους, μια παραλία μοναδικής ομορφιάς με γκρίζο χαλικάκι και θέα την Ίμβρο. Τέλος στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, υπάρχουν μικροί αμμώδης κόλποι με υπέροχο βυθό, περιτριγυρισμένοι από βράχια και σπηλιές. Η πρόσβαση σε αυτές μπορεί να πραγματοποιηθεί με πλοιάριο και η γνωστότερη παραλία είναι αυτή του Βάτου.
 

  • Σαμοθράκη και αξιοθέατα
    Athina Apartments Samothrace Ενημερωθείτε για τους αρχαιολογικούς χώρους, τις φυσικές ομορφιές, τις παραλίες, τους καταρράκτες και της μοναδικής ομορφιάς βάθρες, που μπορείτε να επισκεφτείτε στο νησί της Σαμοθράκης...
  • Online κρατήσεις